🚚 Gratis verzending

🧶 Meer dan 72 jaar garenexpertise

Gratis verzending op alle bestellingen

Geniet 30% op alles van KnitPro

Openingsfeest: Bespaar 30% op alles!

3 gratis patronen: gehaakte bloemen

3 Gratis Opskrifter: Hæklede blomster - Mayflower

Gehaakte bloemen zijn een creatieve en unieke manier om garen te gebruiken, omdat je met haken allerlei texturen en vormen kunt maken. Als je deze mogelijkheden combineert met katoengaren in alle kleuren van de regenboog, zijn er geen grenzen aan de fantasierijke haakplanten die je kunt maken. 

Onze haakontwerpers kunnen de verleiding van het haken van planten ook niet weerstaan, dus we hebben al onze gratis haakpatronen voor bloemen hier verzameld, zodat je gemakkelijk inspiratie kunt opdoen als je bijvoorbeeld droomt van het maken van een gehaakt boeket.

We hebben geprobeerd onze patronen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en we hebben ook een aantal tips verzameld om je te helpen de mooiste resultaten te krijgen. Je vindt de tips onderaan deze pagina, omdat je waarschijnlijk eerst onze prachtige gehaakte bloempatronen wilt bekijken. 

 

Lavendel haken

Een lavendel kan een geweldige haakbloem zijn voor beginners, omdat de constructie zo eenvoudig is. Zelfs als je nog niet gelijkmatig haakt, is dat bij deze bloem niet te zien.

Door katoenen garen in verschillende tinten paars te kiezen, creëer je een mooi kleurenspel tussen de bloemen, waardoor ze nog realistischer lijken.

Om de bloemen in een vaas te laten staan, zijn ze op dunne houten spiesjes gemonteerd, die tijdens het in elkaar zetten zijn verborgen door groen garen om de illusie van een steel te geven. Het groene garen wordt ook gebruikt om een kleine bladerkrans te haken die aan het einde op de steel wordt getrokken.

Natuurlijk wordt dit alles ook uitgelegd in het patroon, dat een mooie montagehandleiding bevat om je te helpen.

Voor dit patroon heb je een lijmpistool nodig en houten satéprikkers. Je zult echter blij zijn om te weten dat je voor deze bloemen niet veel garen nodig hebt, dus met vier strengen katoengaren: drie paarstinten en één streng groen katoengaren voor de steel en bloemblaadjeskrans kom je al een heel eind.

Download het patroon hier

 

 

Gehaakte krokus

De gehaakte krokus is een prachtig voorbeeld van een gehaakte bloem, hier gemaakt in de klassieke kleuren die krokussen in het voorjaar in Deense tuinen hebben. De combinatie van paars, geel en wit zorgt voor een prachtige kleurvariatie, en natuurlijk moeten ze worden aangevuld met bladeren in een mooie en heldere groene kleur. 

Deze gehaakte bloem heeft een zeer scherpe uitstraling. Dit is mogelijk doordat er staaldraad is gehaakt rond de buitenste ronde van elk blad. Dit maakt het gemakkelijk om zowel individuele blaadjes als hele bloemen vorm te geven door de draad voorzichtig te vormen.

De gehaakte krokus heeft een steel van draad en de tere bloemen zijn samengevoegd in een bloempot met plantschuim op de bodem. Op deze manier maak je een bloemdecoratie die nooit verwelkt, zodat je hem elke lente tevoorschijn kunt halen en het huis kunt versieren.

De gehaakte bloemen in dit patroon zijn klassiek, en je kunt ook andere kleuren garen kiezen om andere soorten bloemen te maken. Als je bijvoorbeeld haakt in rood garen, kan de bloem er gemakkelijk uitzien als een gehaakte tulp. 

Dit patroon bevat ook gehaakte blaadjes om de bloem af te maken. De blaadjes zijn heel eenvoudig en kunnen ook worden gebruikt in een gehaakt boeket. 

Download het patroon hier

 

 

Gehaakte roos

Een gehaakte roos is een van de meest klassieke haakbloemen en waarschijnlijk een van de meest populaire. De roos is het perfecte cadeau voor studenten, afgestudeerden, vormelingen of gewoon die ene speciale persoon in je leven. Deze gehaakte rozen zijn zeer artistiek en de blaadjes zijn apart gehaakt. Dit geeft de roos echt een mooie uitstraling en tegelijkertijd is het haakproject ook verrassend beheersbaar omdat je je op één klein element tegelijk kunt concentreren. 

De roos zit op een steel van draad, zodat hij ook in een vaas kan worden gezet, en er zijn kleine blaadjes aan de steel toegevoegd om de look compleet te maken, waardoor de roos zo realistisch mogelijk is.

Hoewel een klassieke roos rood is, kun je ook experimenteren met andere kleuren om de roos een andere uitstraling te geven. Als je een heel boeket haakt, zullen rozen in verschillende kleuren extra mooi zijn, dus ga aan de slag.

Dit haakpatroon voor rozen bevat gedetailleerde instructies met foto's, dus je moet dit patroon snel bekijken, zelfs als je nog niet de meest ervaren haakster bent.

We garanderen dat je blij zult zijn met het resultaat, want je zult echt onder de indruk zijn als je zo'n mooie gehaakte roos als deze ziet.

Download het patroon hier

 

 

Tips voor het haken van mooie bloemen

Als je ervan droomt om prachtige bloemen te haken voor je huis of om cadeau te geven, hopen we dat onze gratis patronen je hebben geïnspireerd. Als extraatje hebben we ook een paar tips toegevoegd om je te helpen nog mooiere gehaakte bloemen te maken.

 

1. Kies je kleuren zorgvuldig

Het doel van een gehaakte bloem is vaak om iets te maken dat zo levensecht mogelijk is, dus je moet extra voorzichtig zijn bij het kiezen van de kleuren voor je project.

Neem de tijd om de juiste kleuren te vinden die zo dicht mogelijk bij de bloem liggen die je wilt haken. 

 

2. Haak niet te losjes

Gehaakte bloemen moeten hun vorm kunnen behouden, dus het is belangrijk dat ze niet te losjes worden gehaakt. Als je over het algemeen losjes haakt, gebruik dan een iets kleinere haaknaald dan in het patroon wordt aanbevolen. 

 

3. Neem voldoende tijd voor het in elkaar zetten

Gehaakte bloemen moeten vaak een beetje in elkaar gezet worden en gebruiken vaak extra materiaal zoals lijmpistolen, draad en dergelijke. Het is makkelijk om te popelen om de bloem snel af te krijgen, maar word niet te enthousiast.

Als het om een gehaakte bloem gaat, loont het echt de moeite om wat extra tijd te besteden aan de assemblage om het resultaat zo mooi mogelijk te maken. Het is gewoon de kers op de taart.